Здорове харчування та активність корисні для всіх і особливо важливі для людей із деменцією. У міру прогресування хвороби пошук способів їсти здорову їжу та залишатися активним може бути дедалі складнішим. Ось кілька порад, які можуть допомогти:

  • Розгляньте різні види діяльності, якими людина може займатися, щоб залишатися активною. Наприклад, домашні справи, приготування їжі, фізичні вправи,  садівництво та ін. Встановіть межі такої діяльності, які будуть відповідати стану та можливостям людини.
  • Наймайтесь реально оцінюйте фізичний стан та відповідний рівень активності людини. Кілька коротких «міні-тренувань» можуть бути найкращим рішенням.
  • Купуйте різноманітну здорову їжу, але звертайте увагу на те, що легко приготувати (наприклад готові салати та окремі порції).
  • Обирайте продукти що багаті на клітковину та  кисломолочні продукти – це дозволить нормалізувати роботу кишківника та покращити стан вісі мозок-кишечник.
  • Використання блюд та продуктів «середземноморської дієти» може покращити когнітивне функціонування. Така дієта зосереджена на споживанні продуктів рослинного походження та обмеженні споживання продуктів тваринного походження т також продуктів з високим вмістом насичених жирів. Акцент робиться на рослинних продуктах, з збільшеним вмістом ягід та зелених листових овочів (що багаті на антиоксиданти).